Hai! Het leek mij een leuk idee om elke week een lekker recept te plaatsen. Dus vandaag is de eerste in de rij. Pasta met basilicumsaus, wat is dit ontzettend lekker zeg! Het maken ervan is niet moeilijk en je hebt er weinig benodigdheden voor nodig.
- Fusilli Tricolore, deze pasta gebruik ik altijd!
- Basilicum crèmesaus.
- Kipfilet in blokjes gesneden.
- Eventueel: pesto
Bereidingswijze Pasta:
- Breng in een ruime pan per 100 gram pasta, 1 liter water aan de kook.
- Voeg de pasta toe en breng het water opnieuw aan de kook.
- Gedurende 7 minuten zachtjes laten doorkoken.
- Af en toe roeren.
- Eventueel: zout toevoegen.
Bereidingswijze kipfilet:
- Eventueel: laat de kipfilet ontdooien.
- Snij de kipfilet in blokjes.
- Gooi wat olie in de pan en laat dit opwarmen.
- Voeg de kipblokjes toe en laat deze bruin bakken.
Bereidingswijze basilicumsaus:
- Strooi de inhoud van het zakje in een pan en voeg 250 ml koud water toe.
- Eventueel: gooi de inhoud van het zakje gelijk bij de kipfiletblokjes!
- Breng het geheel roerend aan de kook en laat het op lage temperatuur zachtjes doorkoken.
- Eventueel: voeg een lepeltje chrême fraîche toe
Het enige wat je nu nog maar hoeft te doen is de pasta op het bord leggen, de kipfilet met de basilicumsaus toe te voegen en daarna eventueel nog wat pesto erbij voegen! En dan is je heerlijke pasta met basilicumsaus klaar!
Bon appetit!
Heb jij dit heerlijke recept al uitgeprobeerd? Wat vond je ervan?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten